U wordt als klant benaderd en als individu behandeld

Therapie bij Wilskracht is altijd maatwerk. Dat betekent dat we de therapie afstemmen op uw specifieke klacht en doel. Het plan dat wij samen opstellen, leidt tot een gerichte aanpak. De therapie kan bestaan uit (een combinatie van) fysiotherapie, manuele therapie of dry-needling.

Fysiotherapie
Een fysiotherapeut is iemand die opgeleid is tot deskundige op het gebied van het menselijke bewegen. Bewegen is een complexe interactie tussen spieren, botten en gewrichten. Om vloeiend te kunnen bewegen, moeten alle delen goed functioneren. Daarbij is ook de aansturing vanuit het zenuwstelsel van belang. Een goede fysiotherapeut is bekend met al deze delen én met de manier waarop de delen horen samen te werken.
meer over Fysiotherapie

Manuele therapie
Een manuele therapeut is iemand die een specialisatie heeft gevolgd ná zijn fysiotherapieopleiding. Een manuele therapeut heeft daarmee een breed scala aan extra vaardigheden ontwikkeld. De bekendste daarvan zijn de manipulatietechnieken; in de volksmond beter bekend als ‘kraken’. Manipulaties zijn effectieve technieken bij bewegingsbeperkingen in gewrichten. Maar ze kunnen ook ingezet worden om ontspanning te geven.
meer over Manuele Therapie

Dry needling
Dry needling is een techniek die kan worden toegepast door een fysiotherapeut of manuele therapeut. Het is – net als met bijvoorbeeld tapen – geen behandeling op zichzelf, maar een effectieve toevoeging binnen uw behandeling als geheel. Met een haarfijn naaldje wordt een spierknoop aangeprikt, waardoor deze reflexmatig ontspant. Het grote voordeel van dry needling is de snelle verbetering van de spierfunctie en soms ook directe vermindering van pijn.
Voor meer informatie kunt u de folder downloaden:
DN patienten

Onze expertise