Wat is fysiotherapie, manuele therapie en dry needling?

Wat is fysiotherapie?
Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel het bewegingsstelsel. De behandelingen worden uitgevoerd door een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut is iemand die is opgeleid tot deskundige op het gebied van het menselijke bewegen. Meer over Fysiotherapie.

Wat is manuele therapie?
Manuele therapie is een behandelmethode uitgevoerd door een gespecialiseerd fysiotherapeut: een manueel therapeut. Net als bij fysiotherapie behandelt een manueel therapeut mensen met klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel het bewegingsstelsel. Alleen heeft de manueel therapeut een extra (soms academische) studie gedaan om specifieke kennis en vaardigheden te ontwikkelen, met als extra aandachtspunt: de wervelkolom (dus nek, rug of onderrug).
Meer over Manuele Therapie

Wat is dry needling?
Dry-needling is een methode waarbij met een haarfijn naaldje een spierknoop wordt aangeprikt, waardoor deze ontspant. Spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd, zijn delen in een spier die niet meer uit zichzelf willen ontspannen. Dat kan pijn en/of bewegingsproblemen geven. Het is geen behandeling op zichzelf, maar een effectieve toevoeging binnen uw behandeling als geheel. Meer over Dry Neelding

Wat is de beste therapie?

Integratie van fysiotherapie, manuele therapie en dry needling