Foot Balance: Zolen als fundament voor je lichaam

door mrt 31, 2021

Voeten vormen het fundament voor het hele lichaam. Toch hebben veel mensen geen idee wat hun voettype is. Echter, wanneer het fundament niet goed werkt kan dat klachten geven in tenen, onderbeen, knie, heup en zelfs rug. Wat is uw voettype?

Wat kan Wilskracht voor u doen?

Bij Wilskracht kunt u uw voettype bepalen, een (sport)bewegingsanalyse laten maken en waar nodig zooltjes op maat laten maken. Dat doen we met behulp van het Finse ‘FootBalance’ concept. De zooltjes zijn van hoogwaardige kwaliteit, duurzaam en niet onbelangrijk: klaar bij uw eerste afspraak.

Voor wie is voetonderzoek, bewegingsanalyse en een FootBalance-zooltje nuttig?

Veel mensen weten niet wat voor type voet zij hebben terwijl het de basis is voor je lichaamshouding. Dus voor iedereen kan het nuttig zijn om eens je fundament te laten controleren. Heb je specifieke klachten bij staan, lopen of sporten? Dan is het zeker raadzaam om je voeten mee te laten nemen in het onderzoek naar de oorzaak van je klachten.

Problematiek gerelateerd aan veranderde voetpositie

 • pijn in de hiel of onder de voetboog (fasciitis plantaris)
 • een naar binnen staande grote teen (halux valgus)
 • scheenbeenvliesontsteking (shinsplints)
 • terugkerende kuitpijn
 • achillespeesontsteking (achillodynie)
 • overstrekte knieën
 • pijn aan de voorzijde van de knie (apexitis of patellofemorale pijn)
 • lopersknie (tractus illiotibialis frictie syndroom of medial tibiaal stress syndroom)
 • kruisbandletstel
 • meniscusletsel
 • slijmbeursontsteking heup (bursitis trochanterica)
 • rugpijn door een te holle rug (hyperextensie lumbale wervelkolom)
 • en nog een aantal andere klachten

 

FootBalance helpt overpronatie voorkómen

Het ‘werkzame bestanddeel’ van FootBalance is het voorkómen van overpronatie. Bij overpronatie kantelt de enkel of middenvoet te veel of te vroeg naar binnen bij staan of lopen. De gewrichten rondom enkel of middenvoet komen daardoor in een dispositie, waardoor ze niet optimaal kunnen bewegen. Dat kan leiden tot pijnklachten in andere gewrichten zoals die van de grote teen, enkel, knie, heup of rug. Het FootBalance zooltje voorkomt overpronatie en helpt daarmee andere gewrichten uit de problemen te blijven. Daarnaast kunnen we met een kleine aanpassing kunnen we ook zorgen voor iets meer spreiding van de voorvoet, bij mensen met o.a. Mortonse neuralgie.

Een zool die samenwerkt met de voet

De Footbalance-zooltjes zijn niet massief, waardoor overpronatie wordt voorkomen én de normale vering in de voet mogelijk blijft. Dat is uniek. Zo kan de impact op de voet tijdens het lopen en (vooral) rennen keurig opgevangen worden door samenwerking tussen zool en voet. Op die manier blijft de voet actief en wordt niet ‘lui’. Dit is zeer prettig voor mensen waar rennen of springen een onderdeel is van hun sport. Er zijn zolen beschikbaar voor elk type schoen, zelfs in smalle (voetbal)schoenen.

Wat gebeurt er tijdens een voetanalyse in onze praktijk? 

Met FootBalance kunnen wij direct in onze praktijk een voetanalyse doen via een podoscoop. De bewegingsanalyse doen we in de trainingszaal eventueel met vertraagde video-opname van uw looppatroon. Als uw klachten te relateren zijn aan veranderde voetpositie, kan een correctiezool van FootBalance direct gemaakt worden bij het eerste consult. Dat betekent voor u een snelle, goedkope en kwalitatief hoogwaardige oplossing voor uw klachten.

30 dagen gratis uitproberen en 1 jaar garantie

Wij staan achter FootBalance. En FootBalance staat achter haar product. Daarom kunt u de zolen 30 dagen gratis uitproberen. Bevalt het niet, dan krijgt u uw geld terug. Daarbij is er 1 jaar garantie op eventuele fabricagefouten. De zooltjes gaan gemiddeld twee jaar mee, afhankelijk van het gebruik.

Wilt u een afspraak voor een analyse en/of zooltjes plannen?

Hebt u klachten waarvan u wilt weten of een zool kan helpen? Uw therapeut kan beoordelen of een zooltje nuttig is. Neem uw (sport)schoenen mee!

PRIJZEN

 • € 37,50    Fysiotherapeutisch consult met voetanalyse*
 • € 80,-       FootBalance zolen** (na eerder voetanalyse te hebben gehad)
 • € 97,50    Fysiotherapeutisch consult met voetanalyse* + FootBalance zolen**

 

* een fysiotherapeutisch consult wordt alleen vergoed door uw verzekeraar als u voor fysiotherapie verzekerd bent én daadwerkelijk lichamelijke klachten hebt

** sommige verzekeraars vergoeden sportzolen, daar kunt u FootBalance-zolen onder declareren

 

 

Foot balance