Samen kiezen we welke behandelingsmethode het beste bij uw pijnklachten past

Onze fysiopraktijk heeft een groot aantal verschillende specialismen in huis. Bekijk hier welke specialisaties op onze locatie in Wormerveer beschikbaar zijn.

 

Naast fysiotherapie en manuele therapie bieden we ook small group fitness en foot balance. 

 

Overzicht van onze specialisaties

Altijd een fysiotherapeut in de buurt die met aandacht uw pijnklachten kan verhelpen. Onze focus ligt op ‘orthopedie & sport’. Omdat we die focus hebben aangebracht, kunnen we uitblinken. 

We kijken naar de persoon als geheel en behandelen dan ook niet alleen een knie of schouder. We kijken naar de gehele keten en maken een plan om de problemen in de keten aan te pakken om zo een optimaal resultaat te krijgen. We maken hierbij gebruik van behandeltechnieken uit de fysiotherapie, manuele therapie en dry-needling. 

Bij Wilskracht mag je daarom de beste zorg verwachten bij de volgende klachten.

Revalidatie na een ongeval of operatie

Door onze deelname aan het traumanet is er ruime expertise in de praktijk

(sport)blessures

Hoe kun je zo snel mogelijk op een verantwoorde manier weer sporten na een blessure.

Herstelzorg na Covid

Samen met de fysiotherapeut kun je ervoor zorgen dat je na Covid weer kan doen wat je wilt.

Rugklachten

Ook voor de meest voorkomende rugklachten, zoals lage rugpijn, kunt u bij ons terecht.

Schouderpijn en armklachten

Pijn in je elleboog. Het kan zo maar uit je schouder komen, dus kijken we altijd naar de gehele arm en niet alleen naar de plek van de pijn.

Nekklachten met/zonder hoofdpijn

Problemen in de nek kunnen diverse klachten geven, bijvoorbeeld hoofdpijn of tintelingen in je arm.

Heuppijn / kniepijn / enkelpijn

We kijken altijd naar je gehele been en niet alleen naar de plek van de pijn, zoals bijvoorbeeld pijn in je knie. 

Artrose

Heeft u artrose? Bij ons in de praktijk wordt u behandeld volgens de nieuwste inzichten.

Fysiotherapie na operatie

Optimale begeleiding, zodat het maximale resultaat na operatie (Bv. voorste kruisband reconstructie, nieuwe knie, nieuwe heup, kijkoperatie, etc.) bereikt wordt.

Wat is fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel het bewegingsstelsel. De behandelingen worden uitgevoerd door een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut is iemand die is opgeleid tot deskundige op het gebied van het menselijke bewegen.

De enige juist omschrijving – voor wie het naadje van de kous wilt weten – volgens het Beroepsprofiel Fysiotherapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF):

Fysiotherapie biedt behandeling bij het herstel en het ontwikkelen van het optimale bewegen, bij behoud en bij achteruitgang. Fysiotherapeuten komen via een proces van klinisch redeneren tot een specifiek fysiotherapeutische diagnose, op basis waarvan therapeutische en/of preventieve interventies worden bepaald en uitgevoerd. De fysiotherapeut onderbouwt zijn handelen mede met kennis uit de (bio)medische wetenschap, de bewegings- en de gedragswetenschappen. Fysiotherapie toetst zich voor wat betreft haar theoretische rationale, doelmatigheid en doeltreffendheid, veiligheid en ethiek steeds aan de meest actuele wetenschappelijke inzichten, methoden en technieken. Voor een optimale samenwerking met andere gezondheidszorgprofessionals maakt het vakgebied gebruik van de door de World Health Organization (WHO) ontwikkelde ICF: de ‘International Classification of Functioning, Disability and Health’. Therapieën waarvoor geen evidentie bestaat of die niet zijn gebaseerd op een westerse rationale vallen buiten het domein van de fysiotherapie.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandelmethode uitgevoerd door een gespecialiseerd fysiotherapeut: een manueel therapeut. Net als bij fysiotherapie behandelt een manueel therapeut mensen met klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel het bewegingsstelsel. Alleen heeft de manueel therapeut een extra (soms academische) studie gedaan om specifieke kennis en vaardigheden te ontwikkelen, met als extra aandachtspunt: de wervelkolom (dus nek, rug of onderrug).

Wilskracht dry needling wormerveer

Wat is dry needling?

Dry-needling is een methode waarbij met een haarfijn naaldje een spierknoop wordt aangeprikt, waardoor deze ontspant. Spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd, zijn delen in een spier die niet meer uit zichzelf willen ontspannen. Dat kan pijn en/of bewegingsproblemen geven. Het is geen behandeling op zichzelf, maar een effectieve toevoeging binnen uw behandeling als geheel.

Meer informatie over dry-needling kunt u vinden op:
https://www.dryneedling.nl/pages/informatie-voor-patienten.php

Wat is Foot Balance

FootBalance is een Fins concept waarmee wij in staat zijn zooltjes te maken. Omdat je voeten de basis zijn van je lichaam, geldt dat een afwijkend voetpositie kan doorwerken naar hoger gelegen gewrichten en spieren. Dus bij enkelblessures, maar ook bij knie- heup en rugblessures kijken wij hoe je voeten bewegen en staan. We gebruiken specifieke meetmethoden om te bepalen of jouw voet daadwerkelijk in verband staat met je (andere) klachten.

Wat is Small Group Fitness?

Small Group Fitness (SGF) start zodra de coronamaatregelen het toelaten. Small Group Fitness is trainen in een kleine groep onder begeleiding van een fysiotherapeut met een gepersonaliseerd schema. SGF is voor mensen die aan hun fysieke conditie willen werken in een kleinschalige setting mét begeleiding van ervaren (medisch geschoolde) trainers zónder de hoge kosten van ‘personal training’. 

Maak direct vrijblijvend een afspraak 

Hoe langer je wacht, hoe erger de pijn kan worden. Plus, er kunnen chronische klachten ontstaan. Ons team van fysiotherapeuten neemt de tijd om naar je klachten te luisteren en je verder te helpen naar herstel. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Hoe kunnen we u bereiken:

2 + 7 =