Veelgestelde vragen 

U vraagt, wij draaien. Het is heel normaal als u nog vragen heeft over bijvoorbeeld fysiotherapie, behandelingen of verzekering.

Sommige zaken laten zich niet zo makkelijk vangen op een webpagina. Geen zorgen, we zetten onze veelgestelde vragen op een rijtje. 

Nog niet helemaal duidelijk? Neem contact op, we staan zo snel mogelijk voor u klaar.

 

Algemene vragen

Worden er ook behandelingen aan huis gegeven?

 Wij behandelen ook aan huis, als naar de praktijk komen niet lukt. Hiervoor is een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Vragen over dry needling

Waarom dry needling?

Dry-needling is een methode waarbij met een haarfijn naaldje een spierknoop wordt aangeprikt, waardoor deze ontspant. Spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd, zijn delen in een spier die niet meer uit zichzelf willen ontspannen. Dat kan pijn en/of bewegingsproblemen geven.  De ontspanning van de spierknoop is een voorwaarde voor herstel van de spierfunctie en het verminderen van pijn. Dry-needling is daarmee een behandelwijze die onder meer wordt toegepast door fysiotherapeuten. 

Wilskracht combineert dry needling met fysiotherapie en manuele therapie om tot de meest effectieve behandelmogelijkheden te komen.

Vragen over fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel het bewegingsstelsel. De behandelingen worden uitgevoerd door een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut is iemand die is opgeleid tot deskundige op het gebied van het menselijke bewegen.

Vragen over manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een behandelmethode uitgevoerd door een gespecialiseerd fysiotherapeut: een manueel therapeut. Net als bij fysiotherapie behandelt een manueel therapeut mensen met klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel het bewegingsstelsel. Alleen heeft de manueel therapeut een extra (soms academische) studie gedaan om specifieke kennis en vaardigheden te ontwikkelen, met als extra aandachtspunt: de wervelkolom (dus nek, rug of onderrug).

Foot Balance

Foot Balance iets voor u?

Voeten vormen het fundament voor het hele lichaam. Toch hebben veel mensen geen idee wat hun voettype is. Echter, wanneer het fundament niet goed werkt kan dat klachten geven in tenen, onderbeen, knie, heup en zelfs rug. Wat is uw voettype?

Bij Wilskracht kunt u uw voettype bepalen, een (sport)bewegingsanalyse laten maken en waar nodig zooltjes op maat laten maken. Dat doen we met behulp van het Finse ‘FootBalance’ concept. De zooltjes zijn van hoogwaardige kwaliteit, duurzaam en niet onbelangrijk: klaar bij uw eerste afspraak.

 

Met FootBalance kunnen wij direct in onze praktijk een voetanalyse doen via een podoscoop. De bewegingsanalyse doen we in de trainingszaal eventueel met vertraagde video-opname van uw looppatroon. Als uw klachten te relateren zijn aan veranderde voetpositie, kan een correctiezool van FootBalance direct gemaakt worden bij het eerste consult. Dat betekent voor u een snelle, goedkope en kwalitatief hoogwaardige oplossing voor uw klachten.

Footbalance zolen kunnen helpen bij:

 

  • –             pijn in de hiel of onder de voetboog (fasciitis plantaris)
  • –             een naar binnen staande grote teen (halux valgus)
  • –             scheenbeenvliesontsteking (shinsplints)
  • –             terugkerende kuitpijn
  • –             achillespeesontsteking (achillodynie)
  • –             overstrekte knieën
  • –             pijn aan de voorzijde van de knie (apexitis of patellofemorale pijn)
  • –             lopersknie (tractus illiotibialis frictie syndroom of medial tibiaal stress syndroom)
  • –             kruisbandletstel
  • –             meniscusletsel
  • –             slijmbeursontsteking heup (bursitis trochanterica)
  • –             rugpijn door een te holle rug (hyperextensie lumbale wervelkolom)
  • –             en nog een aantal andere klachten

Verwijzing/verzekering

Heeft u een verwijzing nodig en wordt uw behandeling vergoed?

U heeft geen verwijzing nodig om een afspraak bij ons te maken. (Alleen bij behandeling bij u thuis is dat nodig.)

Wij hebben met bijna alle verzekeraars een contract, dus als u een aanvullende verzekering hebt, worden de behandelingen die in uw pakket vallen vergoed. Bij een basisverzekering is dit dus niet het geval.

Verzekering

Worden uw behandelingen vergoed?

Wij hebben met bijna alle verzekeraars (behalve ZenZ en Aevitae Eucare) een contract, dus als u een aanvullende verzekering hebt, worden de behandelingen die in uw pakket vallen vergoed. Bij een basisverzekering is dit dus niet het geval.

Wacht niet te lang met het zoeken van hulp

Hoe langer je wacht, hoe erger de pijn kan worden. Plus er kunnen chronische klachten ontstaan. Ons team van fysiotherapeuten neemt de tijd om naar je klachten te luisteren en je verder te helpen naar herstel. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.